Хората, решили да преминат към безмесна храна - за Веганския януари или

...
Хората, решили да преминат към безмесна храна - за Веганския януари или
Коментари Харесай

Решили сте да спрете месото? Имайте предвид следното

Хората, решили да преминат към безмесна храна - за Веганския януари или за непрекъснато, могат да разчитат на изгоди за здравето, като намаляване и намаление на холестерола. Те обаче би трябвало да са наясно, че и измежду веганските артикули има такива с ниска хранителна стойност, които не са здравословни, предизвестяват английски учени, представени от Ройтерс, написа Nova. Ентусиастите, взели решение да станат вегани, с изключение на това трябва да одобряват витамин B12. Веганският метод на хранене като цяло е здравословен, само че измежду последователите му постоянно се следят дефицит на витамина, който може да докара до невропатия.

Витамин B12 се съдържа в артикули като говеждо месо, черен дроб, мляко, риба и яйца, като може се приема и като добавка под формата на таблетки.

Организаторите на Веганския Януари - английска акция, участниците в която дават обещание да се придържат към диета без скотски артикули през първия месец от годината, означават, че в самодейността се включват хора от целия свят.

Учени, показали на брифинг в Лондон изгодите от веганството, изясняват, че спрямо хората, които употребяват месо, последователите на този режим се възползват от релативно по-ниските му равнища на наситени мазнини и високите равнища на фибри. Веганите също така са по-слаби от консуматорите на скотски артикули и са изложени на намален риск от развиване на диабет, сърдечносъдови болести и някои типове рак.

Специалистите обаче предизвестяват, че в супермаркетите се усилват продуктите на растителна основа, които наподобяват на скотски, само че не са замислени като техен еквивалент, нито са по-добри.

Веганското сирене, да вземем за пример, може да е богато на мазнини, сол и калории, и с доста ниско наличие на протеини. " Ако тези артикули изобилстват от наситени мазнини, сол и захар, не може да се чака да бъдат от изгода за здравето ", споделя Тим Кей, епидемиолог от Оксфордския университет и веган.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР